Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Super simpel: Havermout of Brinta

Even snel ontbijten of toe aan een goed tussendoortje? Met havermout of Brinta is het zo gepiept en ook nog eens ontzettend verantwoord.

snel ontbijt 1

Snel een ontbijtje maken voor dat je naar je werk of naar school gaat? Of een goed tussendoortje die echt de trek stilt? Pak geen koekje of musli-reep uit de kast, maar maak snel dit ontbijtje! Vult goed en begin je dag meteen met energie! (En eh, vergeet er niet bij te drinken, dat is nóg belangrijker).

Benodigdheden:

  • Brinta of Havermout
  • Melk (halfvolle, amandel, soja.. whatever you like)
  • Wat fruit, zoals stukjes appel of blauwe bessen
  • rozijnen (optioneel)

Experimenteer lekker met het fruit..

Tip: doe je er appel en rozijnen in? Kaneelpoeder erbij en je krijgt een appeltaart idee :)

snel ontbijt 3

Bereiding:

Doe wat melk in een kommetje en warm ongeveer 1,5 - 2 minuten op in de magnetron. Als de melk warm is strooi je er wat Brinta of havermout in.

Brinta:
Blijf roeren en Brinta toevoegen tot het een papje wordt (let op: het moet niet te dun, maar ook niet te dik zijn!). Als je het papje niet warm genoeg vindt doe je het weer even terug in de magnetron. Voeg nu het fruit toe en eventueel nog rozijnen of kaneel. En klaar!

Havermout:
Stop het weer een paar minuten terug in de magnetron, het zal nu een papje worden. Is het nog niet dik genoeg? doe er dan nog wat havermout bij, je zal vanzelf merken wat de juiste verhouding is. Voeg nu het fruit toe en eventueel nog rozijnen of kaneel. En klaar!

De havermout moet je even doorhebben, maak het een keer als tussendoortje en je hebt het de volgende keer in no-time klaar voor dat je de deur uitsprint. Of je warmt het (volgens de verpakking) op in een pannetje.

snel ontbijt 2

Opmerking toevoegen

U kunt commentaar toevoegen door onderstaand formulier in te vullen. Platte tekst formaat. Commentaren zijn gemodereerd.