Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Vrouwen en hun ‚period’. Het is weer zover.

En natuurlijk krijgen jullie tips om deze periode zo makkelijk mogelijk te maken. Ehhh ja, leuker kunnen we het niet maken, misschien wel íets makkelijker.

Ik ben op dit moment eigenlijk met een heel ander artikel bezig. Eigenlijk ben ik met 3 verschillende artikelen bezig. Er schieten honderdduizend verschillende gedachten door mijn hoofd. Dat is al een eigenschap van mij, maar on my period word ik helemaal gek van mezelf. Ik word gek van iedereen. En nog een keer van mezelf. Daarnaast zit er onderin nog een zeurende pijn (ik loop de hele dag met een kruik rond, ik voel me net een holbewoner met een bochel) en ik voel me de hele dag eigenlijk vies. En eh, vergeet de eetbuien niet. Ik heb ze echt, en het ergste is dat ik me er achteraf misselijk en kut door voel. En ja, dan irriteer ik me nog meer.

Maar aangezien we er trots op moeten zijn dat we vrouw zijn, moeten we ook dit maandelijks meemaken. En, nu ben ik toevallig vrij vandaag, maar omdat ik moeilijk de hele week mezelf kan verstoppen moet ik toch echt iets anders verzinnen..

Ik begin maar meteen waar ik heel veel protest op ga krijgen. Want hier ga ik weer: sporten. Probeer het in ieder geval. Het kan namelijk zo zijn dat je beter presteert als je ongesteld bent. En wat is een beter gevoel dan helemaal voldaan zijn na een goede workout? Gooi al je irritaties en frustraties eruit en laat je even helemaal gaan! Wauw, je zou bijna wel altijd ongesteld willen zijn. Oké, niet overdrijven.

Gebruik je eetbuien voor het goede doel, en ga lekker koken. Van zoet tot hartig, maakt allemaal niet uit als je er maar ontzettend veel zin in hebt. Bang voor de calorieën? Er zijn genoeg brownies, chocolademousse en ander calorierijk spul look-a-likes te vinden op internet zonder de calorieën. Geniet samen met je familie of vrienden (want ondanks dat je je dood irriteert heb je ze eigenlijk heel hard nodig). Maak genoeg zodat je wat mee kan nemen naar school of werk, zodat je daar ook lekker kan genieten.

Kleed je goed aan. Je buik zoekt warmte dus misschien is het deze week niet zo’n goed idee om in een naveltruitje rond te lopen. Natuurlijk hoef je met 20 graden geen winterjas aan, maar zorg dat je niet te koud gekleed bent. Trek kleding aan waar je je lekker in voelt (ja dat is soms wel eens lastig, soms voel je je nergens lekker in. Onzeker zijn is ook nog een ding in deze periode..). Maar in ieder geval niet iets wat knelt of kriebelt.. Grrrr

Als het niet gaat, gaat het gewoon niet. Neem een pijnstiller als dat nodig is. En ja, als je je niet kan concentreren op je werk van de pijn (of van dat gevoel, benen niet stil kunnen houden etc) dan gaat het dus niet. Elke maand pijn? Ga naar de dokter, die kan iets voor je voorschrijven.

Tot slot, besef dat je een vrouw bent, wees trots dat je lichaam gezond is, en besef maar weer hoe diehard wij vrouwen zijn. Neem je rust wanneer het kan, irriteer je maar even lekker aan alles, en besef vooral dat het maar vlagen zijn en het zo weer over is.


En, hoe overleven jullie? Of zijn jullie lucky bastards zonder al deze klachten?
lisette zegt:
01-09-2014 18:32

Helaas ben ik geen lucky bastaard in dit artikel.. haha

Arlette zegt:
01-09-2014 20:39

Oh laiverd, ga jij maar weer even lekker de deur bij de dokter platlopen 😉. Goed voor jezelf zorgen hè!

Opmerking toevoegen

U kunt commentaar toevoegen door onderstaand formulier in te vullen. Platte tekst formaat. Commentaren zijn gemodereerd.