Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Gezondere variant: kokosmakronen (gedipt in chocolade)

Je maakt ze zo gezond als je zelf wilt; met of zonder chocolade, ze zijn hoe dan ook heerlijk. En simpel!

Van deze kokosmakronen kan je guilt-free snoepen! Als je ze in de chocolade gaat dippen is pure chocolade het meest gezond, maar witte of melk chocolade kan natuurlijk ook!

Ze zijn hier in huis al op.. en.. het liefste wil ik nu naar de winkel rennen om wat kokosrasp op te halen.

Goed, de ingrediƫnten:

  • 125 gram kokosrasp
  • 4 eetlepels agavesiroop of honing (eventueel nog wat extra)
  • kokosolie (hoef je er niet speciaal voor te halen, kan ook zonder)
  • 2 eiwitten (oja, nog leuke filmpjes over eiwit/eigeel scheiden met een fles: klik)
  • 200 gram (pure) chocola

Ingredienten kokosmakronen

Bereiding:

Doe de agavesiroop met de 2 eiwitten in een kom en kluts tot het een beetje schuimt. Voeg dan de kokosrasp toe en roer het om. Zet het kokosgoedje ongeveer een half uur in de koelkast, zet 10 minuten voordat je het weer uit de koelkast haalt de oven aan op 180 graden (hetelucht).

kokosmakronen stap 1

Nu gaan we er bolletjes van maken, je handen zullen onder de kokos komen. Net zoals je gehaktballetjes draait, alleen dan met kokos. Je kan het ook met een ijsschep of een lepel proberen, maar mijn ervaring is dat het zachtjes kneden met je handen het beste werkt. Maak er kleine bolletjes van en leg die op een bakplaat met bakpapier. Als je het mengsel nog niet plakkerig genoeg vindt kan je er wat extra agavesiroop/honing in doen of (gesmolten) kokosolie.

kokosmakronen stap 2

Nu kunnen ze in de oven, voor ongeveer 15 minuten. Draai na ongeveer 7 minuten de bakplaat om. Hou ze even in de gaten, als ze goudbruin zijn mogen ze eruit.

kokosmakronen stap 3

Laat de kokosmakronen afkoelen. Als je ze niet in de chocola wilt dippen zijn ze nu klaar! Je kan natuurlijk ook de ene helft zo laten en de andere helft in de chocola dippen.

Kokosmakronen stap 4

We gaan ze nu in de chocola dippen, au bain-marie. Klinkt heel spannend, is het niet. Je laat de chocola in een kom boven water in een pan smelten. Hier een duidelijk filmpje.

Kokosmakronen stap 5

Als de chocola gesmolten is haal je de pan van het vuur, en dip je de kokosmakronen in de chocola. Leg ze daarna (op hetzelfde) bakpapier, daar hecht de chocola namelijk niet aan. Zet ze dan weer in de koelkast om ze te laten opstijven, en klaar!

kokosmakronen 1

kokosmakronen 2

Myrte zegt:
17-02-2015 09:25

GIMME!!!!

Opmerking toevoegen

U kunt commentaar toevoegen door onderstaand formulier in te vullen. Platte tekst formaat. Commentaren zijn gemodereerd.